Babzsák töltőanyaga: mi is van alattunk

Design Style

Babzsák vásárlása során nagyon körültekintőnek kell lenned, ha el szeretnéd kerülni a későbbi csalódást! Vannak emberek, akik vásárláskor csakis az árat tartják szem előtt, és a lehető legolcsóbb darabot választják ki a babzsákok közül. Sajnos, ebben az esetben szinte biztos, hogy csalódás lesz a vásárlás vége, hiszen a legolcsóbb babzsákok sajnos nagyon silány minőségűek.

A silány darabok nem csak külsőleg, hanem belsőleg is óriási mértékben különböznek a minőségi, némileg drágább daraboktól. A külsőnél nagyon fontos, hogy a huzat strapabíró legyen és emellett a tisztíthatósága is könnyű legyen. A silány babzsákok huzata nem cserélhető, továbbá a varrások mentén könnyedén ki is szakadhatnak. Egyesek úgy vélik, hogy a külső tökéletesség, vagyis a strapabíró anyag és a huzat könnyű tisztíthatósága elegendő bizonyíték arra, hogy egy babzsák jó minőségű-e vagy sem.

Ez azonban nem teljesen igaz, mert bár valóban fontos a külsőt érintő tökéletesség, a belső anyagok minőségéről sem szabad megfeledkeznünk. A babzsákok töltete lesz ugyanis az, ami nagyban meghatározza a fotel kényelmességét és hosszan tartó használhatóságát. De mivel is töltik meg a jó minőségű babzsákokat? A legjobb minőségű babzsákok töltete nem más, mint apró polisztirol gyöngyök sokasága.

Design Style

A 2 és 5 milliméter közötti nagyságú, polisztirol gyöngyöcskék teszik hihetetlenül kényelmessé a babzsákokat. Ahogy belehuppansz egy babzsákba, ezek az apró, szabályos gyöngyöcskék úgy tudnak alád gördülni, hogy a lehető legkényelmesebb és legkomfortosabb érzést nyújtsák számodra. Már-már teljesen fel tudják venni az alakodat, hogy a lehető legjobb alátámasztást tudják biztosítani. Fontos tehát, hogy a kényelmed érdekében, mindenképpen olyan babzsákot vásárolj meg, amelynek töltete ezekből az apró polisztirol gyöngyökből áll. Vannak ugyanis, olyan babzsákok is, amelyek bár polisztirol töltettel rendelkeznek, mégis roppant silány minőségűek.

Mi ennek az oka? Az, hogy a legolcsóbb babzsákokba nem a tökéletes minőségű, polisztirol gyöngyöket töltik be, hanem a gyártás során keletkező „hulladékot”, vagyis a darált polisztirolt. A darált polisztirollal töltött babzsákot többnyire a roppant olcsó ára árulja el. A darált polisztirollal töltött babzsák kevésbé sem nyújtja azt a kényelmet és komfortérzést, amit egy polisztirol gyöngyökkel töltött babzsák használata kínál. Vásárlás előtt tehát, mindenképpen meg kell arról győződni, hogy a megvenni kívánt babzsák pontosan milyen anyaggal van megtöltve. A polisztirol gyöngyöcskékkel töltött babzsákok számos előnnyel rendelkeznek. A kényelmen kívül, remek nedvességtaszító hatásuk is van ezeknek az apró golyócskáknak. A polisztirol gyöngy olyan környezetbarát anyag, amely rendkívül könnyű és egyben remekül formázható is.

A környezetbarát gyöngyöcskékkel töltött babzsákok megvásárlása különösen ajánlott az allergiások számára is, hiszen a polisztirol gyöngy antiallergén, így az atkák, baktériumok és egyéb élősködők nem tudnak elszaporodni a babzsák anyagában. Az EPS, vagyis az expandált polisztirol hab, főként levegőből áll. Egészen pontosan 98 százalékát alkotja levegő, így remek hőszigetelő képességgel is bírnak az apró golyócskák. Az EPS-t gyártás során gőzzel kezelik, amely hatására a polisztirol szemcsék megpuhulnak, majd ahogyan a hőmérsékletet emelik, úgy az EPS 20-50-szeresére duzzad meg. a gyöngyöcskéken belül ekkor, számos zárt cella keletkezik, amely rendkívül jó hőszigetelő hatást okoz. Az apró gömböcskéket tömbösítik, majd ezeket a tömböket felmelegített fémszállal méretre vágják. Így jön létre a tökéletes babzsák töltet, amely hamisítatlan élményt képes biztosítani a babzsák használójának.

Design Style

Leave a Comment