Babzsák töltőanyaga

Design Style

A megfelelő babzsák fotel kiválasztása soha nem olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen számtalan tényezőt figyelembe kell vennünk a választáshoz, ezáltal az alapvető minőség mellett elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a belső töltelékkel is. A babzsák fotel szíve és lelke ugyanis értelemszerűen nem az, hogy milyen puha a külső borítása, sokkal inkább az, hogy miket is találhatunk meg a fotel belsejében, hiszen ezen áll vagy bukik mindaz, hogy milyen kényelmes terméket vásároltunk magunknak. Ma már számtalan különféle töltőanyagot találhatunk a babzsák fotelekben, de a legjobb minőségű, a babzsákok maximális élményét kihasználó töltelék minden kétséget kizáróan a habosított polisztirol golyó, ami garantáltan kimagasló kényelmet garantál majd a babzsák fotel használója számára.

A belső töltőanyagnak egyébiránt többféle sajátos tulajdonsága is van, ezáltal a polisztirol golyók lényegében teljesen antiallergének, ezáltal sem baktériumok, sem atkák, vagy egyéb élősködők számára nem biztosítanak olyan környezetet, amelyek alkalmasak lehetnek szaporodásukhoz. Ilyen töltelékkel a babzsákunk teljes mértékben környezetbarát is lesz, ezen felül pedig nedvességtaszító is, hiszen a gyöngyök között még akkor is akadálytalanul tud áramlani a levegő, ha éppen teljes súlyunkkal rájuk nehezedünk.

Design Style

A polisztirol gyöngyökkel felvértezett babzsák ezen felül nagyon könnyű, még egy kisgyerek is képes elmozdítani a helyéről, és formázhatósága is kiemelkedő, ezáltal bármilyen testhelyzetben is fekszünk a fotelbe, az felveszi majd testünk formáját. A töltet egyetlen hátránya, hogy tartós használat során térfogata csökkenhet, a golyócskák tehát lényegében összemehetnek, ezáltal időnként szükséges a belső töltőanyag cseréje, esetleges frissítése.

A babzsák fotelek jelentős részében egyébiránt ma az említett polisztirol gyöngyöket alkalmazzák töltőanyagként, azonban vannak olyan olcsóbb babzsákok is, amelyek nem csak a külső minőség tekintetében hagynak maguk után kívánnivalót – tehát gyengébb a varrásuk, vagy könnyen kikopik a borításuk –, hanem a töltőanyag tekintetében is. Ha egy babzsák fotel túlontúl olcsónak tűnik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a gyártók nem a 2-5 milliméteres polisztirol golyócskákat tették bele, hanem csak az úgynevezett polisztirol darálékkal – lényegében a gyöngyöcskék formálása során keletkező hulladékkal – töltötték fel. Ezekhez ugyani könnyen hozzá lehet férni, de sajnos feleolyan élményt sem képesek nyújtani, mint gyöngyökkel töltött társaik. Ennél is nagyobb probléma, hogy a kényelem mellett más tekintetben sem számíthatunk ugyanolyan képességekre, ezáltal a polisztirol darálék ebben a formájában nem szellőzik, így a babzsákunk előbb-utóbb kellemetlen szagúvá válhat.

Ennél is nagyobb probléma, hogy míg a gyöngyökkel töltött babzsákokban a gördülékeny töltőanyag képes felvenni testünk alakját, ezáltal a lehető legnagyobb kényelmet nyújtva számunkra, addig a darálék erre nem képes, inkább összetömörödik, felcsomósodik a test súlya alatt, ezáltal mint egy kényelmetlen kispárna, összesüpped, előbb-utóbb kényelmetlenné válik, és csak zsibbadást okoz. A gyöngyökkel töltött babzsák esetében ilyen nincs, hiszen a fotel folyamatosan idomul alakunkhoz, így ahogy mocorgunk, úgy gördülnek alattunk a gyöngyök is, amelyek a folyamatosan jó szellőzés mellett magas szintű kényelmet is garantálnak majd számunkra, így csak ezzel tudjuk megtapasztalni igazán a valódi babzsák fotelek élvezetét.

Leave a Comment