Hogyan válassz babzsákot?

Design Style

A babzsák fotel vásárlás sokak szerint egyszerű és könnyű folyamat, hiszen egy ülő alkalmatosság kiválasztása nem jelenthet nagy problémát, a valóságban azonban számtalan apróságra oda kell figyelni ahhoz, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. Nem véletlen ugyanis, hogy az egyes babzsákok között óriási árkülönbségek vannak, így fordulhat elő, hogy a nagy áruházláncok gyakran fillérekért kínálnak ilyen foteleket, de azok nem csak minőségüket, hanem kényelmüket tekintve sem közelítik meg egy igazi babzsák élményét. Egy babzsák fotel választásakor a formavilágon túl kiemelkedően fontos, hogy strapabíró is legyen, ami főként a varrott külső huzat tekintetében a leglényegesebb, hiszen ezzel érintkezünk a legtöbbet, ezáltal nem csak az anyagnak kell vastagnak, kopásállónak lennie, hanem a varrásnak is erősnek.

Noha sokan csak a külső és a kényelem alapján választanak maguknak babzsákot, érdemes azonban egy kicsit a borítás alá is betekinteni, ezáltal a töltőanyag tárolására szolgáló belső huzat szemrevételezésére, amelyen elengedhetetlen, hogy legyen egy gondosan elrejtett cipzár, ami nem csak az esetleges sérülések elkerülése miatt fontos, hanem azért is, hogy a kisebb gyerekek ne férjenek hozzá olyan könnyen. Noha vannak belső huzat nélkül ellátott babzsák fotelek is, ha szeretjük a higiéniát, illetve dolgaink tisztán tartását, akkor mindenképpen olyat válasszunk, amiben találunk töltőanyagot, mert így külön tudjuk majd mosni a külső huzatot, ezáltal a babzsák tisztántartása lényegesen egyszerűbb lesz.

Design Style

A külső után érdemes megvizsgálni a babzsák töltőanyagát is, hiszen ez tulajdonképpen a kérdéses ülőalkalmatosság szíve és lelke. Ha nincs benne megfelelő mennyiségű és minőségű töltőanyag, akkor a fotel nem lesz kényelmes, nem hozza azt az érzést, amit egy babzsák nagy általánosságban képes. A legjobb minőségű töltőanyag egy babzsák esetében mindig a polisztirol gyöngy lesz, amelyek aprócska, 2-5 milliméter átmérőjű golyócskák.

Lényegük, hogy a fotelbe süllyedve, testünk alatt elgördülve felvegyék alakunkat és formánkat, ezáltal tökéletes kényelmet szolgáltatnak a pihenéshez. Főként az olcsóbb babzsákokat gyakran töltik polisztirol darabokkal is, ami természetesen egy lényegesen költséghatékonyabb megoldás, azonban korántsem képes olyan kimagasló kényelmet nyújtani, mint az imént említett gyöngyök. Míg ugyanis a kerek formájú polisztirol gyöngy elgördül egymáson, illeszkedik alakunkhoz, addig a darálék erre képtelen, hiszen nem mozog szabadon a belső bélésben, inkább csak egy kényelmetlen párnához hasonlóan helyenként becsomósodik, és nem a töltelék illeszkedik hozzánk, hanem mi próbálunk úgy elhelyezkedni, hogy az kényelmes legyen.

A babzsák fotel választásánál fontos szempont továbbá, hogy kinek vesszük és milyen célra! Ha ugyanis csak a relaxációhoz, a pihenéshez alkalmazzuk, tehát lényegében ritkábban használjuk, nyugodtan választhatjuk az olcsóbb modelleket is, ha viszont mindennap ebből szeretnénk megnézni kedvenc TV műsorainkat, vagy ebben akarunk tanulni, esetleg olvasni, akkor a mindennapi igénybevétel miatt fontos a tartósság, az erősebb, masszívabb, könnyen levehető, mosható, esetleg cserélhető huzat is. A méret és a forma tekintetében mindenkinek a maga igényei szerint kell döntenie, hogy milyen babzsákot választ, de minél kényelmesebb élményre vágyunk, annál nagyobbat érdemes választani belőle, így teljes egészében bele tudjuk fészkelni magunkat a hatalmas ülő alkalmatosságba.

a href=”http://designstyle.hu/”> Design Style

Leave a Comment