Huppanj bele a babzsákba (hogyan játszik a felnőtt és a gyermeke együtt a babzsákkal)

Design Style

Egy babzsák fotel nem csak abban az esetben ideális választás, ha egy igazán kényelmes ülő alkalmatosságos szeretnénk vásárolni magunknak, hanem akkor is, ha gyermekünkkel önfeledten szeretnénk játszani egy puha és vidám környezetben. Ma már ugyanis kaphatók olyan nagyobb méretű babzsákok is, amelyek megőrizték a klasszikus változatok kényelmét, azonban méreteiket tekintve akár egy kisebb ágyként is funkcionálhatnának. Sőt mi több, nagyon sokan nem csak általános pihenés, hanem vendégágyként való alkalmazás miatt is választanak babzsákot, hiszen aki egyszer kipróbálta, hogy milyen páratlan kényelem vár ránk egy fotelben, az vélhetően sosem akar majd megszabadulni az élménytől. Ez a helyzet abban az esetben is, ha gyermekünkkel egyfajta játszószőnyegként szeretnénk használni a babzsákot, hiszen legyen szó akár kisebb babákról, újszülöttekről, akár nagyobb gyermekekről, egy babzsákban, illetve babzsákkal való játszadozás mindig hatalmas élményt jelent majd.

Vegyük rögtön a legkisebb korosztályt, az újszülötteket, vagy az egy-két éves kisgyerekeket, akik egyszerűen imádják majd a hatalmas babzsák kényelmét, ahogy körülveszi őket a puhaság és a kellemes meleg, ami a babszákok legtöbbjére jellemző. A kiegészítőt kismamák nem csak pihenéshez, hanem szoptatáshoz is használhatják, ezáltal olyan kényelemben végezhetik el ezt a bensőséges folyamatot, amilyenre egy széken, vagy egy ágyon garantáltan nem is lenne esélyük. A babzsák kényelme ráadásul segít abban is, hogy könnyebben elaltassuk gyermekünket, akinek a testéhez igazodó felület biztos tartást ad majd. A nagyobb gyerekek pedig garantáltan ki sem akarnak majd szállni belőle, ha megtapasztalják kényelmüket, hiszen nem csak a kisebbek, hanem a nagyobbak számára is ideális játszóhelyszín lesz egy nagyobbacska babzsák.

Leülhetünk velük például megnézni kedvenc meséjüket, olvashatunk nekik a babzsákon, de szabadon is engedhetjük fantáziánkat, aminek köszönhetően elmerülhetünk a fantázia birodalmában, és azt játszhatjuk, hogy a babzsák egy kényelmes hajó, ami a tengeren úszkál, vagy éppen egy kis fészek, amibe az anyuka vagy az apuka mindig ételt hoz gyermekeinek. Ne vegyük el gyermekeinktől ezt a nagyszerű lehetőséget, tapasztaljuk meg saját bőrünkön, hogy milyen hatalmas élmény lesz számukra egy babzsák fotel.

Ami egy kicsit nehezebb dolog ezen a téren, az a babzsák fotel kiválasztása! Ha ugyanis gyermekekről van szó, és játékra is akarjuk használni, akkor a méret nyilván egyértelmű: a lehető legnagyobbat kell megvenni, hogy a család minden tagja elférjen rajta, és ideális legyen bármilyen szerepjátékhoz. Mivel azonban elsődlegesen gyerekeknek vesszük, más fontos szempontokat is figyelembe kell vennünk, így például a takaríthatóságot. Ennek az egyik legjobb módja az lesz, ha külön külső huzatos változatot választunk, amelynek a bélése, avagy a polisztirol gyöngyök egy külön zsákban kapnak helyet.

Az ilyen babzsákokat nagyon könnyen és egyszerűen tudjuk mosni akár minden héten is, ha kell. Természetesen hasonlóan fontos – bár ez főleg a kisebb gyermekek esetében –, hogy a babzsák külső borítása puha és plüss-szerű legyen, ezen felül pedig valamilyen vidám és meleg színnel rendelkezzen. Noha az ilyen babzsákok sokkal könnyebben koszolódnak és sérülnek is, azonban éppen ezért kell olyat választani, amit könnyedén kimoshatunk majd bármikor. Huppanjon bele ön is gyermekeivel egy babzsákba, és próbálja ki, hogy milyen nagyszerű élményt jelent mindez!

Leave a Comment