Kismama párna alváshoz

Design Style

Egy babzsák fotel minden esetben kiváló választás abban az esetben, ha szeretnénk megtapasztalni egyfajta földöntúli kényelmet, egy olyan érzést, mint amikor a lehető legnagyobb biztonságban és puhaságban, mégis megfelelő alátámasztással lebegnénk a semmiben. Ez a hihetetlen kényelem mindenkinek fontos, de főleg a stresszes vagy mozgásszervi panaszoktól szenvedő embereknek, illetve természetesen a kismamáknak, akik nem csak a baba megszületése után, hanem már előtte is egyre nehezebben tudnak kényelmesen pihenni. A kismamák ugyanis a szülés előtt az egyre gömbölyödő pocakjuk miatt már képtelenek rendes ágyon hason vagy háton aludni, így legfeljebb ülő pozícióban, vagy az oldalukon tudnak pihenni, ami egyre kényelmetlenebbé teszi számukra az éjszakákat. Nem kell, illetve nem is szabad azonban ebbe beletörődniük, hiszen van már megoldás erre a problémára, méghozzá a babzsák fotel képében.

A babzsák ugyanis megtámasztja a kismama derekát, és kényelmes fekvőpozíciót biztosít akár háton fekvéshez is, de oldalirányban is jobban megtámasztja a hasat, aminek köszönhetően egy babzsák fotelben garantáltan nagyobbakat pihenhet és aludhat is egy kismama, mint egy hagyományos ágyban, sőt mi több, a láb felpolcolására is alkalmas a kiegészítő esetleges vizesedés esetén.

Természetesen a babzsák fotelt a szülést követően sem kell majd kidobnunk, hiszen az újszülöttel való bánást is nagyban megkönnyíti, egy kényelmes babzsák fotel. Vegyük csak rögtön a szoptatást, ami általában egy hosszabb folyamat, és a kismama szinte képtelen olyan testhelyzetet felvenni hozzá, ami több percen keresztül kényelmes lenne, ezáltal a hát-, vagy a derékfájás szinte garantált a folyamat során. Ebbe sem kell azonban beletörődni, hiszen a babzsák segítségével többféle kényelmes, támasztott szoptatási pozíciót vehetünk fel, ami nem csak a mi hátunknak lesz kíméletesebb, hanem a baba számára is sokkal jobb, biztonságosabb és kényelmesebb fekvést biztosít.

Természetesen nem csak a szoptatáskor vehetjük nagy hasznát egy babzsáknak, hanem abban az esetben is, ha a baba vagy mi pihenni szeretnénk. A babzsák ugyanis babánk számára kényelmes, valamint biztonságos, puha és meleg helyet kínál a pihenéshez, ezáltal nem csak őt altathatjuk el benne, hanem mi is hatalmasat szundizhatunk vele, hiszen a babzsák kiemelkedő kényelme garantáltan álomba ringet majd minket is, ha már a pici elaludt.

Fontos ugyanakkor a kérdés, hogy milyen babzsákot érdemes választanunk ilyen esetekben, hiszen a törékeny kisbabának egyáltalán nem mindegy, hogy miben fekszik! A legjobb megoldás, ha valamilyen rendkívül puha, plüssszerű anyagból készült babzsákot választunk, aminek a színe ne legyen hideg, inkább valamilyen sötétebb, de meleg szín, például a barna vagy vörös, amin nem látszik meg minden apró koszfolt, de mégis biztonságos sugároz a pici számára is. Alapvető fontosságú, hogy mivel a kisbaba rendszeresen bukik és még nem is szoba tiszta, hogy a babzsák kétrétegű legyen, ezáltal rendelkezzen egy külső huzattal.

Ez azért nagyon jó, mert ha valami ráborul, vagy a kis lurkó etetés közben összekeni, akkor csak könnyedén levesszük a külső huzatot, bedobjuk a mosógépbe, és gyorsan átfuttatunk rajta egy kímélő programot. Fontos a választás tekintetében még a méret is! Lehetőség szerint minél nagyobbat vegyünk annak érdekében, hogy a pici egyrészt biztosan ne guruljon le a babzsákról, másrészt pedig ketten-hárman is kényelmesen elférjünk rajta, ha alvásról van szó, hiszen a kicsinek akkor lesz igazán pihentető az alvás, ha édesanyja is mellette van.

Leave a Comment