Milyen a jó kültéri babzsák?

Design Style

A közhiedelemmel ellentétben a babzsák fotelek nem csak a négy fal között biztosíthatják kényelmünket, lévén vannak már direkt kültéri használatra megálmodott babzsákok is, amelyeknek köszönhetően lehetőséget kapunk arra, hogy a szabadban, így a teraszon, a kertben vagy akár közvetlenül a medencében is élvezhetjük babzsákunk előnyeit. A kültéri babzsák ismertetőjegye, hogy strapabíróbb külső huzattal rendelkezik, ami nem csak teljesen vízálló – tehát bőrből vagy valamilyen bőrhatású, esetleg gumis anyagból készült –, hanem képes ellenállni az időjárás viszontagságainak is, ezen felül pedig még könnyedén tisztítható is. Ezek a tulajdonságok együttesen határozzák meg a jó kültéri babzsákot, amit bátran kivihetünk magunkkal a fűbe, a strand homokjára, vagy akár az erkélyre is, hogy a szabadban se kelljen lemondanunk tökéletes kényelmünkről.

Egy jó kültéri babzsák fotelnek a természet összes viszontagságát bírnia kell, ezáltal nem csak vízhatlannak kell lennie az eső miatt, hanem a napsütést, a szelet, de még a havat és a hideget is bírnia kell, hogy mindig és minden körülmények között a kényelmünket szolgálhassa. Egy kültéri babzsák nem csak minden téren erősebb anyagból készül, hanem tisztítása is sokkal könnyebbe, ezáltal akár egy egyszerű kerti slaggal is leverethetjük, hogy aztán egy kis vizes szivaccsal történő áttörölgetés után magától megszáradjon néhány perc alatt. Természetesen a kültéri babzsákok a strapabíróbb kivitelezés miatt sokkal többe kerülnek, mint beltéri társaik, ezért az extra árért azonban mindig minőséget is kapunk már, hiszen nem kis munka úgy összehozni egy babzsákot, hogy az teljesen vízhatlan legyen, a tisztítás se legyen problémás, ezen felül pedig még olyan szélsőséges időjárásnak is ellenáll, mint a nagy mínusz, vagy az extrém UV sugárzás.

Design Style

Természetesen nem árt figyelembe venni azt, hogy még a legdrágább kültéri babzsák fotel sem tart örökké, ha nem vigyázunk rá. Az ugyanis, hogy bírja a napsugárzást vagy a vizet, még nem jelenti azt, hogy egész nap a medencében kell áztatni, vagy a tűző napon kell hagyni, hiszen még a legdrágább UV-tűrő holmik is megfakulnak, megkopnak egy idő után a napon, sőt még a vízhatlannak hitt anyagok is beáznak egy idő után. Ha tehát kültéri babzsákot veszünk, az nem jelenti azt, hogy nem igényel majd törődést, így élettartamát akár évekkel is megnövelhetjük abban az esetben, ha lényegében csak a használatkor hagyjuk kint a szabadban, ezáltal a napon vagy az esőn, de amikor éppen nincs rá odakint szükségünk, akkor elzárjuk a garázsban, vagy behúzzuk egy olyan helyre, ahol sem a tűző nap nem éri, sem az eső.

Mivel még a kültéri babzsák fotelek is rendkívül könnyűek – hiszen lényegében csak borításból és extra könnyű polisztirol gyöngyökből állnak –, ezért mozgatásuk garantáltan nem okoz majd problémát még gyerekek számára sem. Sőt mi több, ha ránk hallgatsz, kültéri babzsák foteledet nem csak kint, hanem bent is használod majd! Példának okáért a nyári időszakban nyugodtan hagyhatod az udvaron, hogy ott szolgálja kényelmedet, ha viszont eljön a tél, vásárolj rá egy extra huzatot, jól takarítsd le, és vidd be a szobádba, hogy a négy fal között, kellemes melegben élvezd a téli évszak szépségeit. Ezzel a módszerrel adhatsz igazán nagy tartósságot kültéri babzsákod számára, ami tökéletes ülő alkalmatosság lesz akkor is, ha szeretnél pihenni egyet a kertben, de természetesen egy kerti parti vagy egy házi buli során is biztosan megdicsérnek majd érte barátaid, hiszen a babzsák nem csak kényelmes, hanem még akkor sem történik tragédia, ha éppen valaki leborítja, vagy lefalatozza.

Leave a Comment