Ott voltunk a LogMeIn megújult budapesti irodájában.

A bemutatóra a DesignStyle-t is meghívták. Bemutatjuk milyen újításokkal találkoztunk a helyszínen.

A teljes újratervezést olyan szakemberek végezték, mint Ondai Orsolya projektmenedzser, Matisz Aliz designer és Müller Zsófia, aki a kivitelezési tervekért volt felelős. E nevek olvasása után a hozzáértők rögtön sejtik, hogy valami nagydolog mehetett végbe az Andrássy Palace-ban. A két szinten zajló munkálatok mellett egy földszinti innovációs labort és egy közösségi teret is újratervezett és megvalósíttatott a három tervezőhölgy. Olyan újításokkal találkoztunk az egyik legsikeresebb magyar startup irodájában, amelyet minden innovatív fejlesztéssel foglalatoskodó cég megirigyelne. A ház a házban megoldás, a könnyen mobilizálható terek, az akusztikai funkcióval bíró szőnyeg, a kreativitásra, kiteljesedésre ösztönző dekorációs és designelemek, na és persze a babzsákokkal ellátott realxszoba, csak néhány azon újítások közül, amelyektől leesett az állunk.

LogMeIn

Matisz Aliz designer célja az volt, hogy egy olyan munkakörnyezet alakít ki, amely az ott dolgozók számára a kellemes otthoni légkört sugallja, továbbá olyan designelemekkel tarkított légkört hoz létre, mely inspiráló erővel hat mind az egyéni, mind a csoportos munkafolyamatokra.Elmondása szerint a célja nem egy felnőttekre szabott játszótér formai megtervezése volt, hanem egy olyan munkakörnyezet kialakítása, amely teljes mértékben támogatja, ösztönzi a fejlesztőket munkájuk során. A legnagyobb kihívást a formailag lecsöndesített munkakörnyezet jelentette a designernek, aki szerint ennek kialakítása tette függővé a bútorok, textíliák és gyártók kiválasztását. Természetesen a terek megvilágítására is nagy hangsúlyt fektetett az enteriőrtervező. Válaszfalakat kellett lebontani és gondosan kiválasztani a legmegfelelőbb világítótesteket a tökéletes fényhatás eléréséhez. A kellemes közérzetről, az otthon frissességéről a kellemes mennyezeti dekor és a zöld növények gondoskodtak.

LogMeIn

A kellemes és pihentető kénylemért felelős bazsákfotelekkel természetesen itt is találkoztunk, ami egy ilyen modern irodai környezetben nem meglepő. Az ott dolgozó IT-szakemberek kedvence a „Hut” lett, azaz a ház a házban megoldás. Ez egy olyan félig meddig nyitott sátor, amely ideális helyként szolgál úgymond elkülönülő csapatmunkákhoz. A legnagyobb kedvenc a Tyde asztal lett. Az irodai népszerűsége abban rejlik, hogy állítható a magassága, így ülő és álló munkánál is tökéletesen alkalmazható. Az egységes és szerves beltéri hatást a Vitra gyártmányú bútorok és babzsákfotelek biztosították az ott dolgozók számára. A programozók legkedvesebb helyisége pedig a nyugodt munkájuk érdekében létrehozott relaxszoba lett, amelyet bármely napszakban használhatnak.

LogMeIn

A kényelmes babzsákokkal kiegészített helyiség igazi feltöltődést biztosít a szakemberek számára. Mondanom sem kell leesett az állunk a szebbnél szebb és modernebb újításoktól. A tervezők célja, hogy egy akusztikailag csendes, kényelmes, kellemes munkakörnyezetet hoznak létre, amely mégis kreativitásra ösztönöz. Egyszerűen csodálatosra sikeredett. Azt hiszem a LogMeIn munkatársai álomszerű környezetben alkothatnak tovább a Bostoni mintára kialakított budapesti központban, amelyben akárcsak egyre több irodában a babzsák fotel is jelen volt. A nemzetközi fejlesztésért felelős alelnök Timothy „TJ” Ewing elmondta az átalakításnak nagy jelentősége van a tehetséges munkaerők toborzásában és a fiatalok képzésében. A magyar alapítású cég, a digitális világ egyik leggyorsabban fejlődő SaaS (Softver as a Service) vállalkozása, így tehát ehhez méltó munkakörnyezet igényel a budapesti iroda.

LogMeIn

Inenn is köszönjük még egyszer a meghívást, óriási élmény volt számunkra ezekkel az újításokkal testközelben is találkozni. Reméljük a képek nektek is visszatükrözik azt a magas színvonalú látvány, és technikai elemeket, melyekkel a babzsákbarát LogMeIn innovatív fejlesztőközpontjában találkoztunk.

LogMeIn
LogMeIn
LogMeIn
LogMeIn

Ha tetszett, oszd meg barátaiddal 🙂

Iratkozz fel hírlevelünkre!