Relax a babzsák fotelben

Design Style

Az emberek jelentős többsége manapság kiemelkedően stresszes életet él. Ebben a felfokozott állapotban mindenki szeret ideig-óráig megpihenni egy kicsit, amire azonban gyakran nincs lehetőség. Ha lefekszünk az ágyra, ott lesz a televízió, amit bekapcsolva újabb stressz-hatás ér minket. Ha leülünk kényelmes székünkbe, ott lesz a számítógép, ami szintén rengeteg negatív hatást képes biztosítani számunkra. Összességében tehát kijelenthető, hogy hagyományos otthoni fekvő- vagy ülőalkalmatosságaink nem mindig teszik lehetővé azt, hogy leüljünk és néhány perc erejéig relaxáljunk egy kicsit, holott a mindennapi stressz feldolgozásához ez elengedhetetlenül fontos, mert szervezetünknek is regenerálódnia kell ahhoz, hogy a különböző hatások ne okozzanak egészségügyi panaszokat szervezetünkben. A legideálisabb az lenne, ha minden nap munka után el tudnánk menni néhány percre sétálni egy olyan helyre, ahol csak mi lehetünk, valamint a természet, de ez minden nap kivitelezhetetlen, sokan pedig nem is laknak olyan környezetben, hogy ezt megtehessék. Hogy van-e más alternatíva? Szerencsére van!

Design Style

Ez nem más, mint a babzsák fotel, ami a modern kor egyik legjobb és leghatásosabb, nem mellesleg pedig mindenki számára elérhető stressz-csökkentője. A babzsák leginkább annak köszönheti sajátos tulajdonságát, hogy segítségével olyan földöntúli kényelmet érhetünk el, amire garantáltan még a legnagyobb tudományossággal megalkotott ergonómiai fotelek vagy matracok sem képesek. Hogy mi a babzsákok titka? Talán megdöbbentő lehet, de éppen az, hogy nincs titok! A babzsák fotel ugyanis mindössze egy egyszerű zsák, amibe speciális töltelék, a polisztirol gyöngy került felhasználásra.

Ezek a gyöngyök, amikor teljes testünkkel ránehezedünk a babzsákra, lényegében elgördülnek egymáson, és ahelyett, hogy kényelmetlenné tennék számunkra fekvést, felveszik alakunkat, és olyan kényelmes pozíciót alakítanak ki, ami a legideálisabb lesz számunkra. Kutatások bizonyítják, hogy a babzsák fotelben eltöltött 10 perc elegendő ahhoz, hogy minden nap feldolgozzuk a munkahelyen vagy az iskolában ért stresszt. Ehhez természetesen az kell, hogy alaposan befészkeljük magunkat babzsákunkba, kikapcsoljuk a teljes külvilágot, és legfeljebb egy kevéske kellemes zenét engedünk meg magunknak, majd becsukjuk a szemünket, és tíz percen át nem gondolunk semmire, csak kikapcsoljuk az agyunkat, miközben a babzsák kellemes melege és biztonsága ölel körül minket.

Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen babzsákot választunk magunknak a relaxációhoz és a kényelemhez, hiszen amennyiben a zsák túl kicsi, vagy nem alkalmas arra, hogy elterüljünk rajta – ilyenek a direkt fotelszerűen kialakított darabok –, akkor nem tudunk tökéletes, és ami még fontosabb, biztonságos nyugalmat elérni. A méret és a forma mellett fontos továbbá, hogy külső huzata valamilyen puha anyagból, lehetőleg plüssös vászonból készüljön, hogy bőrünkhöz érve kellemes lágyságot, a kikapcsolódáshoz ideális környezetet biztosítson. Fontos továbbá meghatározni azt is, hogy milyen színű legyen a babzsák fotel, hiszen sokkal jobban ki tudjuk kapcsolni az agyunkat például egy barna vagy kék színű környezetben, mintha fekete, fehér vagy szürke szövetből készült volna a fotel. A stressz bizonyítottan nagyon súlyos betegségek okozója is lehet. Ha nem akarunk kockáztatni, próbáljuk ki a babzsák fotelek stressz-csökkentő hatását, hiszen nem veszíthetünk, ha nem is működik, legfeljebb lesz egy extrakényelmes ülő alkalmatosságunk.

Leave a Comment