Befőttesüveg

Ha van olyan tárgy, ami minden háztartásban megtalálható, és a házi készítésű díszek és ajándékok nélkülözhetetlen alapanyaga, az a befőttesüveg. Ha ügyes vagy, mindössze a tároló funkcióját kihasználva is csodás dísztárggyá teheted. Szinte bármivel töltöd meg, dísszé válik. Ha gondolod, akár ki sem kell mozdulnod a konyhából miután kiürül egy ilyen üveg, csak áztasd le a papírt róla, mosd el alaposan, és szárítsd meg. Vegyél pár különböző fajta tésztát (masni formájút, orsótésztát, pennét, esetleg valamelyik színes változatát) és borítsd az üvegbe. Mostantól nem kell a szekrényben tartanod a tésztákat, ezzel megoldással a polc éke lesz. Mint egy igazi olasz konyhában, így lesz a tészta-tárolás barátságos és praktikus a te otthonodban is.  

A nappaliban vagy a hálószobában sem kell félretenned az üvegeket, ha néhány kisebb gombolyag fonalat,vagy hímző cérnát, egyenként vagy több színt egyszerre beledobsz egy befőttesüvegbe, jópofa és  egyben hasznos díszt kapsz.  Ha nem vagy az a kötögetős típus, és inkább nyári strandhangulatot kölcsönöznél a szobádnak, tölts meg különböző méretű üvegeket vagy tálakat kagylókkal, kavicsokkal.  Ezeket akár meg is vásárolhatod, de bármelyik folyó, tó és különösképpen minden tenger környékén akár magad is összegyűjtheted, hiszen tucatszám megtalálhatók a vízparton . Ha te magad gyűjtöd össze  az üvegbe szánt kincseket nemcsak szép, de minden pillanatban szívderítő dísztárgyat is készíthetsz magadnak, amiről ahányszor csak ránézel, kedves emlékek jutnak majd eszedbe. 

Még több befőttesüveg-ötletért kattints! 

Közelít a Valentin-nap, és szeretnéd egy igazi romantikus randival meglepni a párod? A hangulatvilágítást könnyebben megoldhatod, mint gondolnád! A befőttesüvegbe rakott mécses rengeteg féle képpen variálható, így bármilyen típus is vagy, biztosan elkészítheted a hozzád legjobban illőt. Szexi, sejtelmes fényt kapsz, ha egy bordós vagy pink árnyalatú selyempapírral vonod be a befőttesüveget. Ha klasszikus romantikus hangulatot szeretnél teremteni, használj vörös színű papírt, akár vágj bele kis szíveket mielőtt az üvegre ragasztod, így a fény a kivágott mintánál fog legjobban látszani. Ha helyes kis csipke-masnit kötsz az üvegre (tartósabb, ha rá is ragasztod) angyali kisugárzásodra erősíthetsz rá.  Ugye, milyen egyszerű?